Boek Standbeeld de Merode – OCB nr. 126 à 128

De Belgische postzegeluitgifte 1914 Monument de Merode

Het boek dat hier wordt gepresenteerd, richt zich uitsluitend tot de zegelproductie die in opdracht van de Belgische Staat werd gedrukt. Er wordt geen aandacht besteed aan het drukwerk dat gedurende de bezetting van Antwerpen tijdens WO I werd verricht.

Nadat de voorbereiding tot het drukken, inclusief het proefdrukken wordt belicht, komen de algemene kenmerken van deze zegelreeks aan bod en worden de specifieke kenmerken van de verschillende zegelwaarden besproken.

In het gedeelte plaatfouten worden achtereenvolgens de waarde- en zegelspecifieke plaatfouten getoond en omschreven voor de 5, 10 en 20 centiem zegelwaarde.

Na het overzicht van de waardespecifieke plaatfouten, worden de gemeenschappelijke zegelspecifieke plaatfouten van de kleinste en grootste zegelwaarde belicht.

Een blik op het gebruik van deze zegels, met enkele voorbeelden van afstem-pelingen op zegels en brieven, sluit dit verhaal af.

Dit studiewerk bevat alle elementen die noodzakelijk zijn voor het maken van een plaatstudie.

De voorzijde van de kaft toont de zegelspecifieke plaatfouten op een der panelen van de 5 centiem. Op de achterzijde van de kaft zijn bovenop de afgebeelde brief een aantal plaatfouten weergegeven waarop ook een verwijzing zit naar de overeenkomstige rode plaatfouten op de laagste en hoogste zegelwaarde.

Het boek telt 136 pagina’s; 90% ervan bevat afbeeldingen in kleur.

Kostprijs €25,00 (excl. verzendingskosten) – het boek is uitverkocht

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven