Boek België OBC nr. 384

Plaatfouten op de Belgische rouwzegel van Z.M. Koning Albert I

Er bestaan voorbeelden van het feit dat postzegels die onder extreme tijdsdruk dienden te worden geproduceerd, aanleiding gaven tot tal van fouten in het afgeleverde product. Dit is eveneens het geval voor de rouwzegel van Koning Albert I, zelfs in die mate dat een plaatreconstructie van de beide panelen van deze druk mogelijk is.

Over de plaatfouten van de rouwzegel van Koning Albert I, die in de OBC geklasseerd werd als nr. 384, bestaat nogal wat onduidelijkheid, voornamelijk in de elektronische-filatelistische wereld waarbij toevallige details, curiositeiten, e.d. worden verward met plaatfouten en variëteiten.

 

In dit werk worden de plaatfouten op scans van originele postzegelbeelden getoond. Elk item werd door een korte tekst verduidelijkt en de plaats van de afwijkingen op de postzegels is op een overzichtsbeeld aangeduid.

Om het identificatienummer van een postzegel waarop zich een detail bevindt dat afwijkt van de gebruikelijke uitvoering van die postzegel voor de lezer, postzegelverzamelaar of filatelist te vereenvoudigen, werden in dit werk overzichten gemaakt van fouten die tot dezelfde groep behoren zoals details in het beeld, onvolledige zwarte kaderlijnen en witte kaderfouten.

Omwille van de onduidelijkheid in de OBC bij de omschrijving van commerciële plaatfouten (variëteiten) wordt ook hieraan de nodige aandacht besteed.

Deze gespecialiseerde uitgifte bevat alle elementen die noodzakelijk zijn voor het maken van een plaatstudie.

Het boek telt 68 pagina’s en de kostprijs bedraagt €8,00 (excl. verpakkings- en verzendingskosten) of €12,00 (incl. verzendingskosten) – bestellingen verlopen via de auteur:

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven